Saturday, January 27, 2007

ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ /AKASHIC RECORDS

Κατά την Θεoσοφική διδασκαλία ,τα κύρια αρχεία στα οποία ειναι καταγραμμένο οτιδήποτε έχει συμβεί από την αρχή δημιουργίας του σύμπαντος .

Πιστεύεται ότι τα αρχεία υπάρχουν με την μορφή εντυπώσεων στο αστρικό πεδίο και προσφέρουν ένα είδος φακέλου κατηγορίων για τις ψυχές που επιθυμούν να εξετάσουν την πνευματική τους πρόοδο κατά τη διάρκεια μιας σειράς ζωών.

Ο όρος ¨Ακασικός¨ προέρχεται από τον Σανσκριτικό όρο ¨ακάσα¨ ,που έχει ορισθεί είτε ως θεμελιώδης αιθερική ουσίατου σύμπαντος είτε ως υπερδιεισδυτικός χώρος. Σύμφωνα με την Θεοσοφία ,η ακάσα είναι ένα απεριόριστο χρονικά αρχείο,που περιλαμβάνει τις δονήσεις κάθε πράξης ,σκέψης,συναισθήματος,φωτός και ήχου.

Μερικά άτομα με ψυχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι συμβουλεύονται τα ακασικά αρχεία είτε μέσω διόρασης είτε μέσω εξωσωματικού ταξιδίου,για να συλλέξουν πληροφορίες για γεγονότα ή ζωές του παρελθόντος .Η διαδικασιά περιγράφεται ποικιλοτρόπως είτε ως συντονισμός με κάποια αστρική συσκευή λήψης ή ως επίσκεψη σε μια τεράστια βιβλιοθήκη και αναζήτηση εκεί πληροφορίων κατεγραμμένων σε βιβλία.Μερικοί υποστηρίζουν ότι συναντούν πνεύματα οδηγούς ,που τους βοηθούν να εντοπίσουν συσκεκριμένες πληροφορίες .

Ο Αμερικανός μέντιουμ Edgar Cayce συχνά συμβουλεύτηκε τα ακασικά αρχεία για προβλήματα υγείας ,πρωσοπικά ή και προβλήματα γάμου που ανέσκηπταν στις τωρινές ζωές των πελατών του.O Cayce αναφερόταν εναλλακτίκα στα ακασικά αρχεία ως ¨Παγκόσμια Μνήμη της φύσης ¨ ή ως ¨Βιβλίο της Ζωής¨.

Στο βιβλίο του Noel Langely :¨Edgar Cayce on Reincarnation¨ο Cayce περιγράφει ένα ιδιαίτερα έκδηλο εξωσωματικό ταξίδι στα ακασικά αρχεία για να πάρει πληροφορίες για έναν πελάτη .Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ένιωσε να φεύγει από το σώμα του και να ταξιδεύει σε μια στενή ευθεία δέσμη φωτός .Και στις δύο πλευρές της δέσμης υπήρχε ομίχλη,καπνός και σκιώδηόντα που προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν την αποστολή του.Κάποια από αυτά παρακαλούσαν να τα βοηθήσει ,όμως αυτός ακολούθησε την πορεία της δέσμης .Όσο περισσότερο προχωρούσε τόσο λιγότερο τον ενοχλούσαν τα όντα και τόσο πιο απόμακρα γίνονταν.Σταδιακά σταμάτησαν να τον ενοχλούν και φάνηκε σαν να ήθελαν να τον βοηθήσουν στην πορεία του,τελικά όμως τον αγνόησαν.

Η πορεία τον οδήγησε σε ένα λόφο από όπου μπόρεσε να διακρίνει ένα βουνό και ένα μεγάλο ναό.Στο εσωτερικό του ναού υπήρχε ένα μεγάλο δωμάτιο σαν βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία για τις ζωές των ανθρώπων.Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαλέξει το βιβλίο που ήθελε...

Ο φιλόσοφος Ρούντολφ Σταίνερ εντρύφησε στα ακασικά αρχεία ,τα οποία αποκαλούσε Ακασικό Χρονικό.Από εκεί άντλησε τις λεπτομερειακές του περιγραφές για τους μυθικούς και χαμένους πολιτισμούς της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας.

Σύμφωνα με τον Cayce και με άλλα ποικισμένα άτομα ,τα Ακασικά Αρχεία ταξιδεύουνσαν κυματισμοί φωτός και μπορεί ο καθένας με την κατάλληληψυχική εκπαίδευση και τον ανάλογο συντονισμό να έχει πρόσβαση σε αυτά.-

No comments: